ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ: ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΘΗ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η μουσική του Μπαχ έχει προσεγγιστεί ερμηνευτικά και έχει αποκρυπτογραφηθεί ως απαραίτητο στοιχείο για την κατανόησή της. Για παράδειγμα η ανιούσα χρωματική κίνηση υποδηλώνει τον δρόμο προς τη Σταύρωση και η κατιούσα βηματική κίνηση τον θάνατο, κ.ό.κ., σύμφωνα με την εισαγωγή στο έργο, του τσεμπαλίστα Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, που έχει αναλάβει εκτός από την αυθεντική ερμηνεία και τη μουσική διεύθυνση. Ωστόσο ο εξέχων μουσικός τονίζει πως «Τα κατά Ιωάννη» πάθη είναι επίκαιρα διότι προσφέρουν στον ακροατή, εκτός από την υπέροχη μουσική και τους συμβολισμούς της έναν ήρωα, σε μία εποχή που βρίθει από ινδάλματα αλλά της λείπουν οι ήρωες.

Αναβίωση της ατμόσφαιρας του 1724 όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο

Στα Κατά Ιωάννη Πάθη συμμετέχει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μέτζο Μαίρη –Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς. Ευαγγελιστής είναι ο τενόρος Jason Darnell, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται από την ερμηνευτική σφραγίδα του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Σημαντική διαφοροποίηση της παράστασης αποτελεί η παρουσίαση της αυθεντικής εκδοχής του έργου σε όργανα εποχής από την Καμεράτα και με οκταμελή χορωδία δωματίου.

Info: Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του κύκλου «Adagio–Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μία μόνο ημέρα, στις 14 Απριλίου, ώρα 20:30.

Περισσότερες πληροφορίες