ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΑΚΒΕΘ ΤΟΥ ΤΖΟΥΖΕΠΠΕ ΒΕΡΝΤΙ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΚΠΙΣΝ

Και μόνο ο τόπος της εκδήλωσης αποτελεί από μόνος του ένα σημαντικό λόγο για να παρακολουθήσει κάποιος την εξαιρετικά δυναμική όπερα του Βέρντι «Μάκβεθ», η οποία αποτελεί την πρώτη παραγωγή όπερας που θα παρουσιαστεί τη δοκιμαστική περίοδο της ΕΛΣ στην Κεντρική Σκηνή –Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του Ιδρύματος.

Η όπερα, το λιμπρέτο και η συναρπαστική μουσική

Η όπερα βασίζεται στο θεατρικό ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, με ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα χαρακτήρων, του Μάκβεθ και της συζύγου του, οι οποίοι βυθίζονται δραματικά στη βία προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία και να αναρριχηθούν στον θρόνο της Σκωτίας. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο διακεκριμένος Λορέντσο Μαριάνο που διαχειρίζεται εύγλωτα το συναίσθημα του φόβου, ενώ το σκηνικό του Μαουρίτσιο Μπαλό αιωρείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, όπου το σημείο δράσης δεν ανήκει πουθενά. Ο «Μάκβεθ» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις διασημότερες όπερες του συνθέτη Βέρντι, που κατάφερε, με τις επαναστατικές του ιδέες και τη μουσική του ευφυΐα να κερδίσει τα πλήθη σε μία εποχή όπου η υψηλή τέχνη ήταν ταυτόχρονα και λαϊκή.

Συντελεστές

Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1847 στη Φλωρεντία, ανεβαίνει για πέντε παραστάσεις με τη συμμετοχή της Ορχήστρας, της Χορωδίας και μελών του Μπαλέτου της ΕΛΣ και μία εξαίρετη διανομή με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ρόλο του Μάκβεθ και τη Δήμητρα Θεοδοσίου σε αυτόν της Λαίδης.

Περισσότερες πληροφορίες