ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΕMOTIONS, ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»: ΑΠΟ ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Η έκθεση που συγκίνησε και γοήτευσε το κοινό και τους ειδικούς στη Νέα Υόρκη, η έκθεση που ταξίδεψε τον κόσμο των συναισθημάτων των αρχαίων Ελλήνων στο εξωτερικό αποδεικνύοντας και επιδεικνύοντας την εξωστρέφειά μας και την ικανότητά μας να «εξάγουμε» πολιτισμό, επιστρέφει στον τόπο της, στον ιδανικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, για να φωτίσει τις ζωές μας με τον πλούτο τον συναισθημάτων των προγόνων μας.

129 εκθέματα απεικονίζουν και εκφράζουν συναισθήματα που συγκλονίζουν

22 ελληνικά μουσεία και 8 μουσεία του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων το British Museum, το μουσείο του Λούβρου και το The Metropolitan Museum of Art δάνεισαν 129 εκθέματα για τις ανάγκες της έκθεσης που καταφέρνει να περιγράφει μέσα από τη γλυπτική και τη ζωγραφική τον κόσμο των συναισθημάτων θεών και ημίθεων, ανθρώπων κάθε ηλικίας και κοινωνικής θέσης, γυναικών, ανδρών και παιδιών. Η έκθεση, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές στη Νέα Υόρκη, στη χώρα μας «στήθηκε» με τα ίδια εκθέματα αλλά σε διαφορετική αρχιτεκτονικά διάταξη, ακολουθώντας μία τεράστια σπείρα σε ένα σκηνικό που ξετυλίγει τις αποχρώσεις του κόκκινου, βαθαίνοντας και ξανοίγοντας, ανάλογα με την ένταση και το βάθος των συναισθημάτων, απέναντι στο γκρι, που συμβολίζει τον κόσμο της σκέψης και της λογικής. Στο κέντρο τους, τα αγάλματα του Πόθου και του Έρωτα, που αποτυπώνουν το φως, εκτυφλωτικό και δυνατό, όπως αυτά τα δύο συναισθήματα.

Έως τις 19 Νοεμβρίου

Η έκθεση που ξεκίνησε την πορεία της στο κέντρο του καλοκαιριού και θα την ολοκληρώσει πριν έρθει ο χειμώνας, χαρακτηρίζεται από πέντε «συναισθηματικές» ενότητες: Την τέχνη των συναισθημάτων ή πώς τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από την τέχνη, τον χώρο που τα συναισθήματά μας εκφράζονται –τον χώρο του σπιτιού, το δημόσιο χώρο, αυτόν του πεδίου της μάχης, τους χώρους των ιερών και τα νεκροταφεία –τα συναισθήματα όταν βρίσκονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα και αυτά που οπλίζουν το χέρι της Μήδειας ή και του ακραιφνούς Έλληνα, Αχιλλέα. Την έκθεση συμπληρώνει ο λόγος με 11 βίντεο που αφηγούνται με σύντομο κείμενο την ιστορία της εικόνας, βοηθώντας τον επισκέπτη να αντιληφθεί και να κατανοήσει την αφήγηση των συναισθημάτων. Μην τη χάσετε. Άλλωστε, τι θα ήμασταν χωρίς συναισθήματα;…

Περισσότερες πληροφορίες