ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΗΡΩΔΕΙΟ: 3 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ

Γκαλά Όπερας για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας

Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση: Τρεις σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία αναλαμβάνουν να τιμήσουν τη μνήμη της σπουδαίας Μαρίας Κάλλας, της Ελληνίδας ντίβας που προσέδωσε στους ρόλους της όπερας που ερμήνευσε το δικό της, μοναδικό προσωπικό στίγμα, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο της ερμηνείας τους. Οι τρεις υψίφωνοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες που η μεγάλη ντίβα σημάδεψε με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της, όπως «Νόρμα», «Τραβιάτα», «Τουραντότ», «Αίντα», «Τόσκα» και την ξεχωριστή ανάμεσά τους «Μήδεια». Συμμετέχουν η ορχήστρα και η χορωδία της ΕΛΣ. 13 & 14 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλέτα Μπεζάρ στη μνήμη του δημιουργού τους

Τα γνωστά στο ελληνικό κοινό «μπαλέτα της Λωζάνης», 30 χρόνια από τη δημιουργία τους (1087) και 10 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού τους, με τη δυναμική 50 χορευτών και με τη μουσική συνδρομή πολλών διαφορετικών ειδών, θα ερμηνεύσουν τις σημαντικότερες χορογραφίες του Μπεζάρ. Η παράσταση αναμένεται να είναι ένας ύμνος στον χορό και στη μνήμη ενός σπουδαίου που τον υπηρέτησε επάξια μέσα από τη δημιουργία πέντε δεκαετιών και τριών σχολών χορού, με κορυφαία αυτή που φέρει το όνομά του «Béjart Ballet Lausanne». Στο πρόγραμμα των δύο παραστάσεων, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έχει προστεθεί και μία νέα χορογραφία του νυν καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου, του Ζιλ Ρομάν.

Περισσότερες πληροφορίες

«Αμύντας» στη μνήμη του σπουδαίου σκηνοθέτη Σπύρου Ευαγγελάτου

Πριν από ένα χρόνο, στις 8 Ιουλίου του 2016, ο Σπύρος Ευαγγελάτος ανέβασε ένα έργο που ο ίδιος είχε ανακαλύψει, την ποιμενική κωμωδία του συγγραφέα και επτανήσιου ιατροφιλόσοφου και ποιητή από τα Κύθηρα, Γεώργιου Μόρμορη. Η κωμωδία που γράφτηκε το 1745 συναρπάζει με το χιούμορ της, τον ερωτισμό της, το ονειρικό της περιβάλλον, που κάποτε τείνει να γίνει εφιάλτης και άλλοτε γίνεται ποιητική φάρσα. Το έργο γνώρισε εξαιρετική αποδοχή από το κοινό του Ηρωδείου. Έναν χρόνο μετά, ανεβαίνει και πάλι από την κόρη του, Κατερίνα Ευαγγελάτου για μία και μόνο παράσταση στις 26 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες