ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Η πολυαναμενόμενη έναρξη του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο νέο της χώρο είναι γεγονός και με στόχευση στην προσπάθεια της γεφύρωσης της όπερας με το σήμερα, του επαναπροσδιορισμού της όπερας ως μία τέχνη διαχρονική, αιχμηρή, που επιδρά, διαμαρτύρεται, συζητά, διαφωνεί και ενώνει. Αυτόν τον διαρκή ρόλο της όπερας, που σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό της Διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη, βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, επιχειρεί να επιτύχει φέτος η ΕΛΣ με το πρόγραμμά της.

Έναρξη με την Ηλέκτρα από τον Κύκλο των Ατρειδών, του Ρίχαρντ Στράους

Ο Κύκλος των Ατρειδών με τη θυσία της Ιφιγένειας, τον φόνο του Αγαμέμνονα και την εκδίκηση του Ορέστη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα –λιμπρέτα για τους συνθέτες, τους ερμηνευτές και το κοινό. Με το πρώτο έργο από τον κύκλο των Ατρειδών, την Ιφιγένεια του συνθέτη Ρίχαρντ Στράους ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και για 5 παραστάσεις το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, με την κορυφαία υψίφωνο Ιρέν Τεορίν στον ρόλο της Ηλέκτρας και την περίφημη Αγνή Μπάλτσα, για πρώτη φορά στη Λυρική Σκηνή, στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεύτερη παραγωγή με τον Ριγολέττο του Βέρντι στα πλαίσια του κύκλου Ιταλικής Όπερας

Η πολιτική και κοινωνική διάσταση της ιταλικής όπερας, ιδιαίτερα μελωδική και αγαπητή στο ευρύ κοινό, σε ένα από τα πιο «σκοτεινά» και μελωδικά αριστουργήματα του Τζιουζέππε Βέρντι, τον Ριγολέττο. Σημαντικό ατού της παράστασης η παρουσία του σπουδαίου Έλληνα βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο που τον καθιέρωσε. Δίπλα του η διακεκριμένη Ελληνίδα κολορατούρα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, στον ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο της Τζίλντας, καθώς και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου και για τέσσερις παραστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες