ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο VAN GOGH ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 5 Μαρτίου του 2018 τα μοναδικά έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μία έκθεση όπου η εικόνα θα συνδυαστεί με τον ήχο, με στόχο την διαδραστική σχέση μεταξύ εκθέματος και επισκέπτη. Σκίτσα και 3.000 πίνακες του Βαν Γκογκ θα προβάλλονται στους τοίχους, τις κολώνες, την οροφή και το πάτωμα των 1.500τ.μ. μέσα από ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατη απεικόνιση με μεγάλη ευκρίνεια και πιστότητα σε ήχο και εικόνα.

Ένα ταξίδι στον πραγματικό και συναισθηματικό κόσμο του μεγάλου Ζωγράφου

Στόχος των επιμελητών της έκθεσης είναι η εμπειρία ενός πολυθεάματος, ενός ψηφιακού ταξιδιού μέσα από τα έργα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, στα μέρη όπου έζησε και δημιούργησε. Με τη συνδρομή της τεχνολογίας, το ψηφιακό αυτό ταξίδι αφηγείται την τέχνη και τη διαδρομή της στη ζωή του Βαν Γκογκ και διεισδύει στον ταραγμένο συναισθηματικό του κόσμο, στο «σύμπαν» του που τον οδήγησε στην απόλυτη δημιουργία και την αγωνιώδη προσπάθεια για την επίτευξή της.

Η έκθεση έχει ήδη περιοδεύσει σε 35 πόλεις στον κόσμο και την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Περισσότερες πληροφορίες