ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Ένα από τα ομορφότερα πανοραμικά «πράσινα» της πόλης, ένα υπαίθριο μπαλκόνι με θέα που σου κόβει την ανάσα, ένας χώρος πολιτισμού και αναψυχής, ένας λόφος με ιστορική αξία και πολιτιστική κληρονομιά. Ο λόγος για το λόφο του Φιλοπάππου ή λόφο των Μουσών, που υψώνεται 147 μέτρα νοτιοδυτικά της Ακρόπολης των Αθηνών.

Το πλακόστρωτο του Πικιώνη

Ο πλακόστρωτος δρόμος που ανοίγει το πέρασμά σας μέσα στο λόφο είναι ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα του σπουδαίου Δημήτρη Πικιώνη, ο οποίος δημιούργησε σε διάστημα τριών ετών, από το 1954 έως το 1957, έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Αθήνας, επηρεασμένος από την ελληνική παράδοση και από τη λιτότητα της γιαπωνέζικης αρχιτεκτονικής σχολής. Εάν δεν ξεστρατίσετε στα φυσικά μονοπάτια δεξιά και αριστερά σας, η πλακόστρωτη διαδρομή θα σας οδηγήσει στο εκκλησάκι του 12ου αι., του Άγιου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη και στο ομώνυμο καφενεδάκι, κλειστό, απομεινάρι μίας «ήσυχης» εποχής, αντηχεί ακόμη και σήμερα τις χαμηλόφωνες συζητήσεις των θαμώνων της.

Ανεβαίνοντας προς την κορυφή

Ανεβείτε στην κορυφή παίρνοντας ένα από τα μονοπάτια που πάνε σύμφωνα με την πλαγιά του λόφου, φτάστε στο μνημείο του Φιλόπαππου (χτισμένο μεταξύ του 114 και 116μ.Χ., ύψους περίπου 10 μέτρων) και από εκεί αγναντέψτε τον Παρθενώνα, το Ηρώδειο (κι όμως φαίνεται πεντακάθαρα από εδώ ψηλά), το Καλλιμάρμαρο και όλο το μωσαϊκό της πρωτεύουσας, άναρχο αλλά γοητευτικό.

Περισσότερες πληροφορίες