ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ…

Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι μαγευτική. Η επίδραση της πανσελήνου στη γη από επιστημονική άποψη είναι οι παλίρροιες, ένα φαινόμενο που πραγματοποιείται κάθε έξι ώρες και οφείλεται στην έλξη της Σελήνης προς τη Γη και της ακόμη μεγαλύτερης έλξης που ασκεί η Γη στη Σελήνη. Η επίδραση ωστόσο που έχει η πανσέληνος στους ανθρώπους ξεφεύγει από τα επιστημονικά όρια και αγγίζει τη διαίσθηση, το συναίσθημα, τη διάθεση. Το φως του φεγγαριού φωτίζει όμορφα τις νύχτες μας και ξυπνά τις επιθυμίες μας και τον ρομαντισμό μας.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι «χρωματιστή»

Το ξεχωριστό της πανσελήνου τον Αύγουστο είναι το ιδιαίτερο χρώμα που παίρνει η σελήνη κυρίως λίγο μετά την Ανατολή και στη Δύση της. Επιστημονικά το έντονα πορφυρό χρώμα που παίρνει το φεγγάρι οφείλεται στο ύψος που παίρνει –όχι πολύ ψηλά πάνω από τον ορίζοντα –με αποτέλεσμα το κυανό του χρώματός της να γίνεται αντιληπτό ως κόκκινο. Εάν μάλιστα η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη με σωματίδια, το κόκκινο γίνεται ακόμη πιο έντονο και η σελήνη ακόμη πιο μαγευτική.

Αυτή την Πανσέληνο απολαύστε την από αρχαιολογικούς χώρους

Η Ακρόπολη, ο Λόφος του Φιλοπάππου, ο Λόφος του Λυκαβηττού, η περιοχή του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είναι πέντε ξεχωριστά σημεία της Αθήνας και της Αττικής από όπου μπορείτε να απολαύσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Εάν όμως δε θέλετε να βρεθείτε την ίδια στιγμή, στο ίδιο σημείο με τόσο πολύ κόσμο, σταθείτε στα καλντερίμια των Αναφιώτικων και κοιτάξτε λίγο ψηλά. Κάπου ανάμεσα στα χαμηλά σπιτάκια, θα το βρείτε να φωτίζει πυρωμένο τον ουρανό.

και από το roof top του Athenaeum InterContinental Athens

μετά τη βόλτα σας και πριν το φεγγάρι δύσει ή πριν τη βόλτα σας και καθώς το φεγγάρι ανατέλλει, κρατήστε μία θέση στο μπαρ ή στο εστιατόριο του Première. Ο Παρθενώνας απέναντί σας, το φεγγάρι μπροστά σας και οι ξεχωριστές επιλογές γεύσης και ποτών στη διάθεσή σας, θα σας χαρίσουν την πιο όμορφη Πανσέληνο της ζωής σας.