ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο αιώνια έφηβος θεός Διόνυσος, πάντα κεφάτος, κατεργάρης, πονηρός και λατρεμένος όσο λίγοι θεοί της αρχαιότητας, είχε αναθέσει την καλλιέργεια της αγαπημένης του αμπέλου στους κατοίκους της Αττικής. Από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα η Αττική φημίζεται για τους αμπελώνες της ενώ στις μέρες μας τα Μεσόγεια της Αττικής αποτελούν τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας με 26 οινοπαραγωγούς, αρκετοί από τους οποίους έχουν ξεχωρίσει για την ποιοτική τους δουλειά, την τεχνογνωσία και την παραγωγή τους.

Με σύμμαχο το μικροκλίμα της

Η Αττική έχει ένα εξαιρετικό κλίμα με ήπιους χειμώνες και μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειας, ενώ η θάλασσα που την περιβάλλει αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα για ιδανικές συνθήκες αμπελοκαλλιέργειας. Οι ζώνες της αμπελουργίας στην Αττική είναι μικρές και οι περισσότερες από αυτές ανήκουν σε οικογένειες που αναλαμβάνουν με πάθος την παραγωγή του κρασιού και όλες τις εργασίες από το αμπέλι έως την εμφιάλωση.

Ξεναγήσεις στους αμπελώνες

Στα οινοποιεία της Αττικής μπορείτε να περάσετε μία ολόκληρη ημέρα παρακολουθώντας όλες τις διαθέσιμες ανά εποχή εργασίες από μάζεμα σταφυλιού έως ζύμωση και εμφιάλωση. Επιπλέον στα περισσότερα οινοποιεία παραδίδονται μαθήματα γευσιγνωσίας και γαστρονομίας και γίνονται σεμινάρια οινογνωσίας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και ακολουθείστε τους δρόμους του κρασιού ανακαλύπτοντας το οινοποιείο της προτίμησής σας, ή επισκεφτείτε τους «Δρόμους του κρασιού» και εντοπίστε χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέψιμους αττικούς αμπελώνες.