ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ.

Στις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη Μαραθώνιος, αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Μαραθώνιος της κλασικής διαδρομής, ο πιο επίπονος αλλά ίσως και αυτός με τη μεγαλύτερη ανταμοιβή. Οι δηλώσεις συμμετοχής που είχαν ξεκινήσει στις 10 Απριλίου, αναφέρονται στον Μαραθώνιο δρόμο, στο Δυναμικό βάδισμα, στον αγώνα 10χλμ., 5χλμ. πρωί και απόγευμα, και Αγώνα Παιδιών!

Μία σκληρή διαδρομή, ένα αθλητικό γεγονός, ένας θρύλος και μία ιστορία

Στον Μαραθώνιο της Αθήνας των 42.195 μέτρων θα αναμετρηθούν η σωματική με την ψυχική δύναμη και θα υπερτερήσει, για ακόμη μία φορά η ψυχική. Γιατί αυτός ο Μαραθώνιος, ο πιο απαιτητικός και ακραίος για τις ανθρώπινες αντοχές, αναδεικνύει την πνευματική και ψυχική δύναμη των αθλητών. Εκεί που στερεύουν οι σωματικές δυνάμεις του αθλητή, εκεί ενεργοποιούνται το πάθος, το πείσμα, η αγάπη για το άθλημα που δημιουργήθηκε από έναν «θρυλικό» αγγελιοφόρο, παρέμεινε όμως για να αποδεικνύει το ανθρώπινο μεγαλείο.

Για την ιστορία…

Ο Μαραθώνιος δρόμος εισήχθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1896, με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 1982, ο κλασικός Μαραθώνιος αφιερώνεται στη μνήμη του ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, του αθλητή, του επιστήμονα και του πολιτικού που έγινε σύμβολο των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Από το 1983 που πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ειρήνης Αθηνών με τη συμμετοχή κυρίως Ελλήνων αθλητών –περίπου 700 στον αριθμό -έως σήμερα, δεκάδες χιλιάδες αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς όλων των ηλικιών, θεωρούν τη συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο πράξη ζωής και την προετοιμασία τους γι’ αυτήν, τρόπο ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες